Verpleegtechnisch team Vrolijk

Specialistische verpleegtechnische zorg

verpleging/verpleegtechnische zorg

Palliatieve zorg

Verpleegtechnisch team Vrolijk: Zorg vanuit het hart en van hoge kwaliteit in Amsterdam, Amstelveen en omgeving.

Zorgkaart Nederland

Verpleegtechnisch team Vrolijk is een thuiszorgorganisatie die actief is in Amsterdam, Amstelveen en omliggende gebieden waaronder Aalsmeer en Hoofddorp. Wij signaleren dat er een omslag nodig is in de zorg, van systeemgericht naar cliëntgericht denken en handelen.

Cliënt gericht denken en handelen betekent bij ons dat de mensen, dus de cliënten en medewerkers, op de eerste plaats komen te staan en het organisatieproces daarop volgt.

Meer Kwaliteit in de zorg afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënten en van onze medewerkers. Denk hierbij aan vaste gezichten, korte lijntjes, voldoende tijd nemen, kennis hebben en blijven ontwikkelen.

Onze visie is om ouderwetse zorg te leveren, ZORG VANUIT HET HART EN VAN HOGE KWALITEIT.
Zorg die een fijne indruk achterlaat zowel bij onze cliënten als onze medewerkers. Een organisatie die zijn clienten en medewerkers kent.

Verpleegtechnisch team Vrolijk biedt zorg uit de ZVW, PGB en particulieren zorg.
Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van infusen.

VTTV Jannet Vrolijk Over ons

Jannet Vrolijk

Allround verpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg

Ik ben Jannet Vrolijk oprichter en verpleegkundige van Team Vrolijk.

Ik heb 13 jaar ervaring in de zorg en ben bekend met heel uiteenlopende zorgverlening, van verpleeghuis tot ziekenhuis. Ik heb hierdoor ervaring met heel veel verschillende soorten zorg.

Van een sonde plaatsen tot het verzorgen van alle soorten stoma’s, maar ook  infuustherapie , specialistische wondzorg en  wijd ik mij bovenal aan  Palliatieve zorg in de Terminale fase.

Er is mij niks vreemd en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Het zorgen voor een ander.

Ik ben dankbaar als ik het verschil kan/mag maken. 

Verder is mijn missie om zo verder te gaan en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kwaliteit van de zorg en het opleiden van nieuwe zorgmedewerkers die kwaliteit en liefde voor het het vak en de cliënt hebben.

Verpleegtechnisch team Vrolijk staat bekend om kwaliteit van zorg ,klein team en de professionele warme betrokkenheid bij de cliënt.

aafien01

Aafien Henderiks

Allround verpleegkundige gespecialiseerd in wonden.

Als verpleegkundige ben ik ruim 30 jaar in werkzaam in de verpleging.

Ik heb in veel verschillende werkvelden gewerkt, waaronder ziekenhuis en verpleeghuis, maar ik heb mijn hart verpand aan de wijkverpleging.

Het fijne van wijkverpleging vind ik, dat cliënten zorg ontvangen in hun eigen woonomgeving, waarbij ik als professional te gast ben.

In de afgelopen jaren heeft de wijkverpleging veel ontwikkelingen doorgemaakt. Het fijne nu is dat we vrijwel alle zorg thuis kunnen geven en dat maakt voor mij als verpleegkundige het werk aantrekkelijk. Ik houd ervan om afwisseling in mijn werk te hebben. Zo haal ik voldoening uit het toedienen van medicatie per infuus of het verzorgen van een stoma of wond maar ook uit het wassen en kleden van cliënten. Ik ben er dankbaar voor dat ik kostbare momenten met mijn cliënten mag delen.

Ik ben wijkverpleegkundige dus dat betekent dat ik vrijwel alle cliënten die bij ons in zorg zijn wel ken. Samen met mijn collega wijkverpleegkundige stel ik de indicaties en heb ik contact met de zorgverzekeraars, als dat nodig is.

Sinds kort ben ik gediplomeerd wondverpleegkundige, het verzorgen van wonden deed ik altijd al, maar nu heb ik nog wat meer kennis en bevoegdheden.

Ik werk sinds de start bij Verpleegtechnisch team Vrolijk, het is fijn om dit mooie bedrijf verder te helpen op te bouwen en nog beter te maken dan we al zijn.

Net als Verpleegtechnisch team Vrolijk vind ik het belangrijk om kwalitatief goede en zorgzame zorg te geven.

Inge01

Inge Kouwenhoven

Allround verpleegkundige gespecialiseerd in oncologie.

Ik ben sinds 1 april 2021 werkzaam bij Verpleegtechnisch Team Vrolijk.

Ik was al jong klaar met de HBO verpleegkunde opleiding en ben toen na het behalen van mijn diploma bewust in het AMC gebleven om daar veel werkervaring op te doen. Ik heb op verschillende afdelingen gewerkt en heb me uiteindelijk tot Medium Care Verpleegkundige gespecialiseerd.
Om me nog verder te ontwikkelen ben ik naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis gegaan en heb daar de oncologie opleiding gedaan. Hier heb ik mijn hart verloren aan de oncologie patiënt. De zorg voor de oncologische patiënt is heel uitdagend en complex. Kanker kan in elk deel van het lichaam en bij elke leeftijdscategorie voorkomen. De combinatie van technische zorg en het begeleiden van de oncologie patiënt vind ik daarin heel interessant.

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg. In het ziekenhuis miste ik af en toe de tijd en ruimte om echt een band met patiënten op te bouwen. In de thuiszorg ben je te gast bij een cliënt thuis, in zijn eigen vertrouwde omgeving. Hierdoor ben je echt betrokken bij de cliënt en kun je als professional echt iets betekenen voor de cliënt.

Het leuke aan het werken bij Verpleegtechnisch Team Vrolijk is het kleinschalige karakter. Iedereen kent elkaar goed en de lijntjes zijn kort.
En omdat we een technisch team zijn komt er veel oncologie zorg voor, waarin ik mijn oncologische kennis en technische ervaring goed kwijt kan.

Met de huidige ontwikkelingen komt er steeds meer zorg naar huis. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met mijn collega’s hieraan bij te dragen en de cliënt zoveel mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te houden.

Door mee te werken aan deze ontwikkelingen, samen met mijn collega de indicaties te doen en de zorg in de wijk, is mijn werk zeer afwisselend en sluit ik elke dag weer af met veel voldoening en dankbaarheid.

Specialistische verpleegtechnische zorg

Specialistischezorg

Infusie therapie.
Denk hier bij aan

 • – Chemotherapy
 • – Antibiotica

Wij werken met alle lijnen en pompen.

 • – Caddpomp
 • – Bodyguardpomp
 • – Picclijn zorg,
  (en andere lijnen)
Dialyse zorg

Denk hier bij aan

 • – (CAPD) Continue ambulante peritoneale dialyse 
 • – (APD) Automatische peritoneale dialyse 

verpleging/verpleegtechnische zorg

Thuiszorg of wijkverpleging, dit is te vergelijken met wat de wijkzuster vroeger deed, aandachtige zorg met een warm
hart bij u thuis, hieronder valt basiszorg, maar ook verpleegtechnische zorg.
Onze verpleegkundigen hebben ruimschoots ervaring in de zorg
en werken samen met huisartsen en andere specialisten.

persoonlijke verzorging

Denkt u hierbij aan wassen, douchen, aan- en uitkleden, mondzorg en aanreiken en toedienen van medicatie.
Uiteraard wordt een ieder zijn gezondheid en veranderende conditie van dichtbij gemonitord door de eerst verantwoordelijke van de cliënt en van de wijk.

Verpleegtechnische handelingen

Onze medewerkers hebben ruime ervaring met Diabetespatienten: 

 • – Bloedsuiker meten en insuline toedienen.
 • – Het toedienen van Intramusculaire en subcutane injecties.

Ervaring met alle soorten stomazorg.

 • – Ileo
 • – Colo
 • – Uro

Ervaren met het plaatsen en verzorgen van alle soorten katheters.

 • – Katheterzorg voor de man en vrouw, suprapubisch.

Verzorging van de sonde.

 • – Het plaatsen van de sonde en het verzorgen van medicatie toedienen via de sonde. Het plaatsen en verzorgen van de maaghevel.

De verpleging is bekent en ervaren met de zorg van allerlei soorten drains.
gespecialiseerd in zorg voor

 • – Tracheacanules-Cuff.
 • – ACT zwachteltherapie.

Palliatieve zorg

Deze vorm van thuiszorg wordt gegeven als er geen genezing meer mogelijk is.
Dit kan ,doordat iemand uitbehandeld is, door dementie, COPD, Hartfalen etc.
Ziekten waarbij mensen nog wel weken, maanden of zelfs jaren kunnen leven.
Palliatieve zorg is gericht op de kwaliteit van uw leven en op de ondersteuning van uw naasten.

Persoonlijke verzorging

Terminale zorg is voor ongeneeslijk zieke cliënten in de laatste fase van hun leven.
De levensverwachting is door specialisten ingeschat op minder dan drie maanden.
De zorg staat in het teken van het zo goed mogelijk afscheid nemen van het leven.
Gericht op comfort van de cliënt.
Denkt u bij comfort aan:
Een verzorgd gevoel wbr persoonlijke hygiene.
De verzorging helpt u bij het verlichten van pijn,jeuk en
geven u hulp bij angst en depressie.
Ondersteuning en ontlasting van naasten.
Het inschakelen van andere professionals indien nodig.
Er is mogelijkheid tot het bieden van 24 uurzorg. maanden of zelfs jaren kunnen leven.
Palliatieve zorg is gericht op de kwaliteit van uw leven en op de ondersteuning van uw naasten.

Ons team

MELD ONS UW COMPLIMENTEN, KLACHT OF ONGENOEGEN

Wij hopen dat u tevreden en blij bent met onze zorg en dat u onze verzorgende en verpleegkundigen als vriendelijke en kundige mensen ervaart. Dit horen wij dan ook graag. Het kan natuurlijk gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent met de zorg of dat u de wijze waarop u bent geholpen anders heeft ervaren. Laat het ons alstublieft weten want van kritiek kunnen wij leren en groeien als bedrijf en persoon. Meld ons uw klacht of ongenoegen en wij zullen er alles aan doen om tot een goede oplossing met u te komen zodat u blij wordt van onze zorg zoals wij dat graag hebben. U kunt dit zo wel mondeling als schriftelijk bij ons melden. De op- en aanmerkingen die bij ons binnenkomen worden geregistreerd en ter afhandeling uitgezet in de organisatie. Na ontvangst van uw bericht nemen wij binnen uiterlijk vijf werkdagen contact met u op om de wijze van afhandeling met u door te spreken. Heeft u een spoedvraag of zaken die niet langer dan vijf werkdagen kunnen wachten, neemt u dan telefonisch contact op met ons voor overleg en advies.

Natuurlijk vinden wij het ook erg leuk om te horen over uw positieve ervaringen. Wij houden u graag tevreden en horen dit graag. U kunt dan ook altijd bij ons terecht met complimenten, tips of aanmerkingen.